Размирици в мигрантския лагер „Джунглата“

13:25, 26 окт 16 / Свят 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мигрантите от лагера край северния френски град Кале, известен като „Джунглата“, предизвикаха размирици като запалиха няколко пожара и замеряха пожарникарите с камъни пожарникарите. Бежанците, живещи там, са разгневени заради продължаващата операция по разчистването и унищожаване на лагера.

Зам.-кметът обясни, че пожарите са били предизвикани умишлено от двете страни на лагера около 9.00 часа снощи, но станали по-сериозни след полунощ. Те продължили да горят до 3.00 часа през нощта.

Началникът на полицията допълни, че са евакуирали между 150 и 200 мигранти, основно афганистанци и сирийци, за които се грижили доброволци и медицинска сестра, която присъствала. Сред мигрантите имало 15 непълнолетни, които са били отведени на безопасност място във временен център за настаняване на деца.

Френската полиция е установила, че една десета от лагера е била опожарена от огъня, който продължавал да тлее тази сутрин.

Въпреки това в момента на територията на „Джунглата“ живеят около 1000 души, пише „Фигаро“, цитирайки областния управител на северния френски регион Па дьо Кале Фабиен Бусио.

„Смятаме, че и тези 1000 души, които в момента се намират в лагера, ще го напуснат“, каза Бусио и добави, че е оптимист относно събарянето му, което се очаква да продължи около седмица. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама