Анимационни герои и понички украсиха "студентските" контейнери (снимки)

14:15, 26 окт 16 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кофите за боклук в столичния квартал „Студентски град“ се превърнаха в място за творчество.

Група ентусиасти изрисува контейнерите, които са в близост до Университета за национално и световно стопанство. Така от сиви и мръсни те се превърнаха в цветни и приветливи.



Графитите изобразяват комбинация от анимационни герои и храни, които се употребяват често от студентите в района - пица, бургер, понички.

Това показва, че тенденцията за улично изкуство се запазва. Проектът е на сдружението „Крачка напред“. А целта е да се обърне внимание на прекомерното консуматорство и начините за изхвърляне на боклук.



Идеята обаче е осъществена само в този участък на „Студентски град“. Другите контейнери за отпадъци остават все така отблъскващи.



Преди година подобна идея се реализира върху столичните трафопостове. Те обаче бяха изрисувани с ликовете на наши революционери като Тодор Александров в кв. „Надежда“, Дядо Ильо Марков в кв. „Свобода“, Георги Бенковски в кв. „Люлин“.

Столичните електрически табла също отдавна станаха място за рисуване. Те разчупиха ежедневието на столичани, придавайки пъстрота, загадъчност и усмивки, контрастиращи с табелите „Не пипай! Опасно за живота“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама