Фирмите за зимно пътно поддържане на Сливенска област са в готовност за новия сезон

15:12, 26 окт 16 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисия извърши проверка на техниката и материалите, предвидени за зимно пътно поддържане на Републиканската пътна мрежа /РПМ/ на територията на област Сливен по опорни пунктове. Дейността е по план на Областно пътно управление – Сливен.

Комисията, състояща се от представители на ОПУ-Сливен, Пътна полиция, РД на ПБЗН и Областна администрация Сливен, извършиха проверка за изпълнение на задачите по зимното пътно поддържане. Установено беше, че техниката е добро състояние и готова за зимния сезон. Фирмите-подизпълнители са заредени с материали съгласно разчетните норми.

За община Сливен поддръжката на пътищата I, II и III клас от РПМ с обща дължина около 550 км. е възложено на фирма „Пътно поддържане - Сливен“ ЕООД. Зимното поддържане на АМ „Тракия“ в участъка от Стара Загора до Бургас е възложено на ДЗЗД „Магистрали 2014“ – София, като участъкът от магистралата в област Сливен е 44 км. Необходимите средства за заплащане на дейностите по зимното поддържане на РПМ за област Сливен е 1 млн. 800 хил. лв. с ДДС.

От 1 ноември ще бъде обявено началото на зимния сезон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама