Вирус, а не храната е причината за неразположението на 80 деца от „зеленото училище“ в Хисаря

15:58, 26 окт 16 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Причината за неразположението на децата, които бяха на „зелено училище“ в град Хисаря не е хранително натравяне. Това установиха екипите на Областна дирекция по безопасност на храните, град Пловдив и Регионална здравна инспекция - Пловдив след съвместно епидемиологично проучване на случая. Всички проби взети от продукти в кухнята, които са използвани за приготвяне на храната на децата, както и от контактните повърхности и посудата са отрицателни за патогенни микроорганизми. Изследванията на персонала за заразоносителство също са отрицателни. Най-вероятната причина за неразположението на децата е чревна вирусна инфекция с причинител норовирус.

При незабавната проверка в ресторанта на хотела инспекторите към ОДБХ Пловдив не са констатирали нарушения. Храните са били от регламентиране производител и в срок на годност. Кухненският бокс е отговарял на хигиенните изисквания. Персоналът е бил с валидни здравни книжки.

Припомняме, че 80 деца, които са били на „зелено училище“ са се хранили в ресторант на хотел в град Хисаря, след което някои от тях потърсиха лекарска помощ със стомашно неразположение.                          

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама