Условна присъда за шофьор, убил жена в катастрофа

16:30, 26 окт 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският окръжен съд наказа условно шофьор, убил жена в катастрофа. 29-годишният Росен Великов бе признат за виновен в това, че на 10 август миналата година на пътя от Варна за Белослав в местността Орехчето при управление на товарен автомобил нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на жена, шофирала друг автомобил.

При движението си Великов превишил регламентираната скорост от 90 км/час. Автомобилът му се движел със 100,62 км/час. Преди да изпревари движещия се пред него лек автомобил, той не се убедил, че няма забрана за извършване на тази маневра, както и че няма да застраши другия участник в движението. Великов пресякъл единичната непрекъсната линия от надлъжната пътна маркировкав този пътен участък и навлязъл в насрещната лента. В същото време жената, която шофирала лек автомобил в противоположната посока, въпреки наличието на непрекъсната разделителна линия между двете пътни платна решила да завие наляво, за да паркира пред магазин „Капри". При маневрата тя също навлязла в лентата за насрещно движение. Вследствие на удара с товарния автомобил тя починала преди идването на линейката.

В съдебна зала 29-годишният мъж се призна за виновен по отправеното обвинение и отказа да се събират доказателства. ВОС му наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 години, което намали с 1/3 заради съкратеното съдебно следствие, като така определеното наказание е отложено с изпитателен срок от 3 години и 6 месеца.

Съдът го лиши и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 2 години. Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама