Намериха мъртви 25 мигранти в надуваема лодка в Средиземно море

17:02, 26 окт 16 / Свят 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
25 мигранти са били намерени мъртви на борда на надуваема лодка в южната част на Средиземно море, съобщава АФП, цитирайки френската хуманитарната организация „Лекари без граници“.

"Лекари без граници" са изпратили спасителен кораб, като на борда му са биликачени 107 души от лодката, която се намирала на около 40 км от бреговете на Либия.

Екипажът на плавателния съд първоначално намерил 11 трупа на пода на лодката, който бил залят с токсична смес от гориво и морска вода.

Корабът след това е бил повикан за друга спасителна операция наблизо, спасявайки 139 души от друг плавателен съд. По-късно спасителите се върнали до първия плавателен съд, като екипажът открил при по-внимателното претърсване, че всъщност 25 души са загинали, най-вероятно от задушаване, изгаряния или удавяне.

Телата са били вадени от токсичната смес в продължение на часове, с помощта на екип от германската неправителствена организация Sea-Watch , занимаваща се с наблюдение на морето.

"Сместа от вода и гориво беше толкова мръсна, че ние не можехме да останем на лодката за дълги периоди. Беше ужасно", коментираха от "Лекари без граници".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама