Община Добричка ще изгради център за настаняване от семеен тип на стари хора

19:27, 26 окт 16 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Център за настаняване от семеен тип на стари хора ще изгради Община Добричка, реши на заседанието си днес Общинският съвет. Той ще се помещава в сградата на закрития преди три години Дом за деца, лишени от родителска грижа в село Овчарово.

В докладната си записка кметът инж. Тошко Петков посочи, че услугата има за цел да се предостави подслон и ежедневни грижи за нуждаещите се стари хора и лица, изпаднали в нужда поради здравословни, социални и семейни причини за задоволяване на ежедневни, здравни образователни и рехабилитационни потребности. Специална комисия след обстоен оглед на сгради общинска собственост на територията на община Добричка е установила, че сградата на бившия детски дом в Овчарово е най-подходяща.

Общинските съветници взеха и друго решение в подкрепа на възрастните хора. Със собствени средства Общината ще финансира делегирана държавна дейност "Дом за възрастни хора с деменция" в село Опанец. Допълнително финансиране от 41 000 лева ще бъде осигурено по бюджета на Общината. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама