Обсъждат опазването на недвижимото културно наследство на Пловдив

06:31, 27 окт 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фондация „Пловдив 2019” организира днес форум-дискусия на тема „Недвижимото културно наследство”. Основната точка на дискусия ще бъде проектът "Тютюневият град" , който попада в клъстер "Градски мечти" в проектната платформа ТРАНСФОРМИРАНЕ от програмата на "Пловдив 2019". Останалите три са Сливане, Възраждане и Релаксиране.

Проектът "Тютюневият град" търси артистични механизми не само да привлече вниманието към този конкретен проблем, но и да подчертае сблъсъка между архитектурното наследство и икономическите интереси в града – важна тема за много европейски градове. Проектът цели намирането на артистичен механизъм районът и сградите да се трансформират и върнат на града и неговите граждани.

"Тютюневият град” е проект, целящ съживяването на квартала, посредством мултижанрови артистични акции, инсталации, изложби и проучвания.

В обсъждането ще вземат участие архитекти, специалисти – опазване на паметниците на културата, градска общественост, собственици на обекти недвижими културни ценности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама