Общинският съвет в Плевен заседава днес по 27 точки

07:41, 27 окт 16 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По предварителен дневен ред от 27 точки ще заседава Общинският съвет на Плевен на днешната си редовна сесия от 9.00 часа в зала "Гена Димитрова".

Ще бъде представен  отчет за изпълнение на решенията, приети от  началото на мандата на общинския съвет до момента, които са общо 91.

Ще бъде обсъдена  програма за намаляване на нивата на замърсителите и  достигане на нормите за качество на атмосферния въздух /КАВ/ на територията на Плевен за периода  2016-2020 г.

Такъв план е приет още през април 2011 год., но според  Министерството на околната среда в Плевеннормите на замърсяване все още са високи.

На предстоящата сесия съветниците ще разгледат и поредно предложение за дофинансиране на слята паралелка с пълняемост под задължителния минимум за учебната 2016/2017 г. от директора на ОУ „Христо Ботев“ в село Беглеж.

Общинският съвет  предстои да гласува и текст на споразумение между общините от регион Плевен за реда и начина за покриване на финансовите ангажименти, които всяка от общините ще има при приемането и третирането на отпадъци .

На 18 февруари тази година беше подписан договор за възлагане на обществената поръчка за експлоатация и стопанисване на регионалната система за управление на отпадъците, в която са включени общините Плевен, Гулянци, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър, Пордим и Плевен..

В сключения договор между общините обаче не са уредени финансовите взаимоотношения между  Плевен и другите общини от региона, ползватели на системата.

В дневния ред са включени още закриването на Общинското начално болнично училище, в което се обучават 22 деца и вземане на решение за бъдещия му статут, както и предложения за отпускане на еднократни финансови помощи на граждани.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама