„Киномания“ идва с два български филма

09:09, 27 окт 16 / Култура 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-новите български филми „Слава“ и „Пеещите обувки“ ще покаже във Варна „Киномания“. Тазгодишното издание между 18 и 27 ноември ще отбележи своята 30-годишнина с изключителна селекция от филми и много изненади за вярната си публика.

В афиша са включени премиерно едни от най-силните и стойностни произведения на световното кино от последните две години, които не са показвани в България. За най-малките зрители са предвидени оригинални и увлекателни приключения от света на анимационното и игралното кино.

Интересен музикален акцент в програмата са филми, които проследяват сложната биография и творчески път на невероятните музиканти Майлс Дейвис и Чет Бейкър, а изкушените от киното на Карлос Саура ще видят най-новата му творба „Хота: отвъд фламенкото”.

Разнообразна е и селекцията от нови френски филмови заглавия: „Последен урок”, „Тихият залив”, „Танцьорката”, „Сезан и Емил Зола”, „Сент Амур” и др.

Почитателите на Кърк Дъглас ще отпразнуват 100-годишнината му с филм, в който ще си припомнят един класически хит от 50-те години на миналия век с негово участие под режисурата на легендарния Винсънт Минели. 40 години от смъртта на Андрей Тарковски ще бъдат отбелязани с прожекция на филма „Носталгия”.

По традиция всяка година се представят наградени филми от престижни международни фестивали в Берлин, Кан, Венеция. Цените на билетите са по 8 лв., за българските филми – по 6 лв., като намалението за учащи и пенсионери е съответно 6 и 5 лв. Билетите за детската „Киномания“ са по 5 лева, за деца, ученици и пенсионери – по 4.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама