Антоанета Александрова представи новата си книга „До сетен дъх“ в Русе

10:20, 27 окт 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерата на книгата с любовна лирика на Антоанета Александрова „До сетен дъх“ събра в Регионална библиотека „Любен Каравелов” почитателите на поетичното слово. Събитието се осъществи в партньорство с Русенския филиал на Съюза на свободните писатели в България.

В своето слово при представянето на книгата русенската поетеса Надежда Радева отбеляза: „Антоанета Александрова пише една преживяна поезия, непресторена и искрена.

Лириката й събира многообразието на света с всички познати човешки състояния – любов, тъга, самота, радост и мъка, една палитра на човешкото с неговите плюсове и минуси. Лирическата героиня – защото това е типична женска поезия във всеки един лиричен текст, изпъква с една ярка позиция към света около нас“.

Антоанета Александрова сподели своите поетични откровения за творчеството и живота, за всичко онова, което ни кара да бъдем „живи” и да преодоляваме трудните моменти в нелекото ни битие, съобщават още от РБ "Любен Каравелов".

Поетесата прочете с вълнение избрани свои стихове, които, според нея, най-пълно изразяват същността й – на силна жена, такава, каквато се чувства и в живота, и в поезията си. Артистичната атмосфера на вечерта се допълваше от музикалните изпълнения на китара на Веселина Камбурова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама