Събират опасни отпадъци от домакинствата в Пловдив

11:06, 27 окт 16 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес и утре, 28-ми октомври,  ще се проведе есенната кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци от домакинствата, организирана от Община Пловдив.

Мобилен събирателен пункт ще бъде позициониран на четири места в рамките на двата дни. Днес от 10:00 до 12:45 ч. на адрес: Район „Западен“, на бул. „Пещерско шосе“ (паркинга срещу магазин „Кауфланд“) и от 13:45 до 16:30 ч. на адрес: Район „Северен“, на кръстовището на ул. „Победа” и ул. „Димитър Стамболов”, в близост до автогара „Север” и магазин „Лидъл”;

Утре екипът ще бъде от 10:00 до 12:45 ч. на адрес: Район „Тракия“, бул. „Санкт Петербург”, паркинга до „Екскалибур” и от 13:45 до 16:30 ч. на адрес: Район „Южен“, продължението на бул. „Македония” срещу магазин „Лидъл”.

 Основните групи опасни отпадъци, които ще се приемат на пункта са живак и живаксъдържащи уреди (с изключение на луминесцентни лампи, лакове и бояджийски материали, домакински препарати, мастила и замърсени опаковки – опаковки, съдържащи опасни вещества,  маслени филтри, спирачни течности и антифриз, фармацевтични продукти - лекарства с изтекъл срок на годност.

Изхвърлянето на опасните битови отпадъци в общия поток смесени отпадъци създава риск за здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата, поради което Община Пловдив призовава гражданите да се възползват от предоставената възможност и да се освободят от образуваните в домовете им опасни отпадъци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама