Провал на белгийските преговори за споразумението с Канада (обновена)

11:29, 27 окт 16 / Свят 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европейският съюз и Канада са отменили срещата на върха, планирана за четвъртък в Брюксел, като така Белгия получава повече време, за да даде съгласието си за трансатлантическото търговско споразумение, предава АФП.

„Срещата днес е отменена. Засега няма определена нова дата“, отбеляза източник от ЕС, настоял да запази анонимността си. „Следващата стъпка е целият ЕС да може да подпише споразумението“, допълни източникът.

По-рано бе съобщено, че белгийските регионални и федерални власти не са постигнали споразумение в преговорите за подписването на търговското споразумение ЕС-Канада.

Преговорите започнаха във вторник и продължиха до късно тази нощ. Участниците съобщават за постигнат напредък, но не и за окончателно споразумение.

Преговорите между белгийските власти тези дни започват да напомнят за процеса по определянето на правителство, в които Белгия е рекордьор в Книгата на Гинес. През 2010 г. Белгия изпадна в правителствена криза, съпътствана от денонощни преговори, продължили 541 дни, отбелязва БТА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама