Детска градина в Плевен се оплака от скъпи доставки

11:53, 27 окт 16 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детска градина е подала жалба в община Плевен за нередности в цените при  доставките на хранителни продукти. Това стана ясно днес на редовната сесия на общинския съвет в Плевен. Това е поредният сигнал, който е достигнал до кмета Георг спартански. Още в началото на заседанието той показа тънка връзка с девисил, доставена в детската градина срещу цената от 41 стотинки, като  в същото време четири пъти  по-голяма връзка на свободния пазар се продава  срещу 50 ст.

„Проверките продължават, компромиси с доставките, с парите на данъкоплатеца е абсолютно недопустимо да се правят. С всяко длъжностно лице, което приема такива доставки и не сигнализира за количеството и качеството, което очевидно е рязко в дисонанс със стандарта, ще има неприятности”, заяви на сесията Спартански.

Той беше подкрепен и от областния управител Мартин Митев, който заяви, че трябва да се прекрати този тип пилеене на пари на плевенските данъкоплатци

Още през месец май Община Плевен започна внезапни проверки в детските градини, след получени сигнали за некачествена и малко по количество храна в порционите на децата.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама