90 години празнува читалището в търговищкото село Стража

12:30, 27 окт 16 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
90 години от своето създаване ще отбележи народно читалище „Развитие – 1926“ в село Стража, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Празникът ще бъде утре от 18 часа. Предвидена е презентация на свършеното от читалището през последните 5 години, награждаване на най-активните участници в дейностите и концерт на самодейците от НЧ „Развитие“ – Велики Преслав. Домакините от Стража ще излязат на сцената с индивидуални изпълнения и представяне на новосформирания танцов състав „Шопска хороигрица“.

По случай Деня на народните будители на 1 ноември читалищното ръководство в Стража организира и регионален събор на народното творчество „Стража пее, играе и се смее“, в който се включват над 30 фолклорни групи. Началото е от 10 часа в залата на културната институция. Съборът се провежда на всеки пет години. НЧ „Развитие – 1926“ в Стража е носител на множество отличия на общинско, регионално и национално ниво. Два пъти е удостоявано и за най-добро читалище на годината в церемонията за годишните награди на читалищата от община Търговище, припомниха от пресцентъра на местната администрация.

Община Търговище -  Секретарят на читалище "Развитие - 1926"  в Стража Илияна Петрова получава голямата награда за цялостна дейност през 2015 г. от кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама