Дадоха общински имоти за безвъзмездно ползване от сдружения в Стара Загора

14:26, 27 окт 16 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На редовното заседание на Общинския съвет в Стара Загора днес бе взето решение за учредяване безвъзмездно право на ползване на имот частна общинска собственост за нуждите на Фондация „Етносвят България“. Старейшините гласуваха срокът да бъде 1 година. Безвъзмездно ще ползва общински имот за 10 години и Арменската Апостолическа Православна църква.

За още 5 години стопанисване бе дадено разрешение и на СНЦ „Спортен клуб Спорт за всички” за използване на спортен обект „Колодрума“.  Искането на сдружението е  да доразвие изграденото през изминалите 10 години и занапред, като продължи реновирането и поддръжката на спортната база, както и популяризирането и развиването на спорта в града.

Общинските съветници дадоха съгласието си и за безвъзмездно прехвърляне на движими вещи, предоставени на Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван П. Павлов“ – Стара Загора от Министерство на земеделието и храните  на Община Стара Загора.

На второ четене бе приета и Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за финансово подпомагане на проекти на неправителствени организации, кметове и сдружения на граждани.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама