Ръст в британската икономика след Брекзит

15:11, 27 окт 16 / Свят 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Британската икономика е нараснала повече от очакваното през третото тримесечие въпреки несигурността след силно изненадващия вот на британците за напускане на ЕС, предаде АП.

Националната статистическа служба обяви днес, че брутният вътрешен продукт (БВП) на Острова се е увеличил с 0,5 на сто през тримесечието юли - септември спрямо предходните три месеца.

Този резултат превишава прогнозите за нарастване на БВП на Великобритания с 0,3 на сто и вероятно ще охлади очакванията, че в скоро време Банк ъв Ингланд (Bank of England) може да увеличи стимулите си за бизнеса.

Според АП Банката на Англия може и да отложи предлагането на още стимули за икономиката.

Данните са важни, тъй като са най-всеобхватните от референдума на 23 юни.

Икономиката продължава да се разширява със скорост, близка до тази от 2015 година и има малко доказателства за обявения непосредствен ефект след гласуването, каза Джо Грейс, главен икономист в института.

Анализатори се опасяваха, че икономиката може да тръгне надолу след референдума. Паундът се обезцени и достигна до нива от средата на 80-те години на XX век, което е показател, че инвеститорите са обезпокоени за страната. Но по-слабата валута ще помогне на британските износители на стоки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама