Съдят затворник, убил жестоко старец от Люляково

13:31, 28 окт 16 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Ремзи Мустафа. Той е подсъдим за това, че на 10 март тази година е причинил смъртта на Хаккъ Али от руенското село Люляково. Инцидентът е станал на около 7 километра от Айтос, в местността Миризливата чешма. Ремзи Мустафа е умъртвил Хаккъ Али, нанасяйки му множество удари с камък в областта на главата, в резултат на което Али е получил мозъчно сътресение, довело до тежък и необратим мозъчен оток.

Подсъдимият Ремзи Мустафа е осъждан многократно. През 2016 г.е търпял е поредното си наказание в затвора в гр. Варна. На 25 февруари тази година той е получил отпуск в размер на пет дни, като следвало да се завърне в затвора във Варна до 17.00 часа на 14 март.

Към 10 март пък Хаккъ Али живеел съвместно със съпругата си в сграда, находяща се в близост до гарата на село Люляково, общ. Руен. На горепосочената дата, в 11.00 часа, дома им бил посетен от Ремзи Мустафа, с когото пострадалият Хаккъ се познавал отдавна. Целта на Ремзи Мустафа  била получаването на остатък от парична сума, която пострадалият следвало да му даде, заради съвместно намерено преди около тридесет години златно съкровище, което последният задържал.

Преди да достигне дома на пострадалия Ремзи Мустафа консумирал алкохол. В хода на разговора Мустафа настоял да получи остатъка от обещаната му за общо намереното злато парична сума. В отговор, пострадалият Хаккъ му заявил, че не разполага с пари в наличност, уверявайки го, че чака такива от Р. Турция.

Мустафа и пострадалият Хаккъ решили да отидат до гр. Айтос, където последният възнамерявал да вземе 1000 лева в заем. По-късно, в автомобила пострадалият Хаккъ предал на Мустафа тази сума. На около 7  километра от гр.Айтос, между двамата възникнал спор за още дължими пари. Неудовлетворен от факта, че не може да си ги набави, Мустафа взел от земята камък и започнал да нанася множество удари в областта на главата на пострадалия Хаккъ, в резултат на които последният починал.

Окръжен съд – Бургас е насрочил съдебното заседание на 17 ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама