Протестиращи поискаха присъди за обвинените в радикален ислям, делото в Пазарджик продължава

14:40, 28 окт 16 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С разпит на скрит свидетел номер 002, в Пазарджик продължава делото срещу Ахмед Муса Ахмед и 13-те му последователи, обвинени в разпространяване на идеите на "Ислямска държава" и призив към война. Преди началото на съдебното заседание, представители на патриотични формации протестираха пред сградата на съда, съобщава Радио Пловдив.

С развети български знамена и плакати "Спрете ислямизацията в България" членове и симпатизанти на патриотични формации призоваха българските политици да не си затварят очите пред истината. Евродепутатът Ангел Джамбазки:

Връзката на радикален ислям с Главното мюфтийство, турския Дианет и Ердоган е пряка и права. Във всяко едно от районните мюфтийства в България има по един служител на турския Дианет на заплата, с дипломатически статут. Има ли друга такава държава, която да смята себе си за правова, на чиято територия тези проповедници с дипломатически паспорти, на чужда заплата, проповядват друга религия - такава, която призовава за промяна на държавното устройство на правовия ред.?

В отговор на протестите отвън обвиняемият Ахмед Муса Ахмед вдигна в съдебната зала показалеца си нагоре - знак, който използват и бойците на ИДИЛ. Обвиняемият Ангел Семов обясни, че това не е провокация:

Той свидетелства, че един единствен заслужава обожанието с искреността – само Създателят. Това и символа на вярващите. Създателят е един и не заслужава да се сдружава с друг в обожанието.

Очаква се да бъдат прочетени показанията на таен свидетел 002.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама