Каракачанов и КНСБ се обявиха срещу подписването на СЕТА

16:31, 28 окт 16 / Политика 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Красимир Каракачанов и КНСБ се обявиха срещу подписването на СЕТА. Това стана на среща между синдиката и лидерът на ВМРО. Те се обединиха около становището, че „Всеобхватното икономическо и търговско споразумение“ ще има сериозни негативни последици за Европа и България в частност основно за малкия и среден бизнес. 

Припомняме, че преди дни правителството прие позиция, че ще подкрепи и подпише търговското споразумение с Канада. Условието е да отпаднат визите за българите до 2017 г., като за това са поличени правни уверения от канадското правителство. В четвъртък пък стана ясно, че белгийската област Валония, която до момента спираше подписването на СЕТА между ЕС и Канада, е склонила да подкрепи споразумението.

Според тях въпросите, които повдига СЕТА за България, са повече от ползите, които страната може да извлече. Най-сериозните притеснения пък са насочени към недостатъчно ясно разписани изисквания за спазване на трудовите стандарти и права; недостатъчни гаранции за защита на правата на потребителите; големите различия в стандартите и регулаторите за някои сектори между страните от ЕС и двете страни - партньорки по споразуменията.

На срешата беше обсъдено и скандалното предложение на Меглена Кунева да се дават 30 евро на деца от цигански произход за успех от 3.50. По думите на Каракачанов, това е стипендия за насърчаване на неграмотността..

По отношение на гетоизацията и демографската катастрофа Каракачанов изложи идеята за въвеждането на двудетен модел, при който детски надбавки да се получават за първо и второ и дете, а от трето нагоре да се изисква и образователен ценз. За преодоляване на демографската криза и регионалния дисбаланс лидерът на ВМРО за пореден път каза, че могат да бъдат привлечени българите от Молдова и Украйна, както и то други държави с големи български общности, чрез държавни програми и стимули.

Темата с мигрантите също беше засегната и от двете страни. Синдикалистите изразиха несъгласието си с Постановлението на МС за заселване и издръжка от общините на мигранти и техните семейства, защото това е опасно и може да доведе до културна и религиозна асимилация. Кандидатите за президент и вицепрезидент на Каракачанов пък обяви, че иска замразяване, а при нужда и едностранно денонсиране на Дъблинското споразумение и използване на всички законови средства за защита на зелената граница на България.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама