Посланикът на САЩ: Разследвайте нападанието над Кънев. Заклеймете насилието

19:00, 28 окт 16 / Политика 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ние сме покрусени и шокирани от новината за вчерашното нападение над председателя на Българския хелзинкски комитет (БХК) Красимир Кънев. Това казва в изявление посланик на САЩ в България Ерик Рубин. 

Припомняме, че в четвъртък Кънев беше нападнат и бит от двама мъже пред хотел „Радисън” в центъра на София. Посегателството е било извършено около 9:30 часа сутринта, като Кънев е бил ударен с юмрук в лицето и стомаха. Нападателите се избягали по ул. „Цар Шишман”. Извикана е полиция, а пострадалият е с леки наранявания в резултат на инцидента.

Рубин казва още, че БХК е най-голямата организация, защитаваща човешките права в България и я нарича "един от най-важните гласове в защита правата на всички български граждани и в подкрепа на европейските и универсални ценности".

"Нападението над г-н Кънев е нападение над всички, които вярват в едно позитивно, приобщаващо общество, което е отворено за всички мнения и е изчистено от дискриминация и нетолерантност. Ние осъждаме нападението над г-н Кънев, призоваваме за пълно и своевременно разследване и насърчаваме всички български граждани да се присъединят към нас в заклеймяването на всякакви форми на нетолерантност и насилие", се казва в изявлението.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама