Германец предлага учредяване на фонд за развитие на въздушните връзки по Южното Черноморие

19:05, 28 окт 16 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да се учреди регионален фонд за развитие на въздушните връзки и в частност развитието на туризма в общините Бургас, Несебър, Созопол, Поморие, както и ваканционните комплекси на тяхна територия. Това предлага Улрих Хеппе - главният изпълнителен директор на фирмата-концесионер на Летище Бургас. Германецът е изпратил писма до председателите на общинските съвети в посочените общини.

„Нашето предложение беше внесено официално към четирите общини на 10 октомври тази година. Подкрепа към предложението изразиха в писмена форма Бургаската регионална туристическа камара и Съюзът на собствениците в Слънчев бряг“, пояснява в писмото си Улрих Хеппе.

Той посочва, че изразява готовност за провеждането на общи работни срещи за обсъждане и реализация на проекта.

Основните цели на фонда представляват удължаване на туристическия сезон чрез развитие на целогодишен туризъм, развитие на транспортните връзки и повишаване на конкурентоспособността на местния бизнес в целия Югоизточен регион. Акцент ще се постави и върху възможностите за развитие на гражданското общество, запазването на сезонните работни места, както и създаването на нови такива – извън активния летен сезон и целогодишно увеличаване на трудовата заетост на населението, а също и повишаване стандарта на живот на жителите на градовете Бургас, Несебър, Поморие и Созопол, и целия Югоизточен регион.

Хеппе подчертава, че предложението за учредяването на такъв фонд е в съответствие с общата цел на общини, хотелиери, туроператори, туристически организации и представители на местния бизнес, със синхронизиране на дейността си да се утвърди Южното Черноморие като целогодишна дестинация, изпълнена със съдържание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама