Осъдиха условно младеж, шофирал пиян чужда кола

19:18, 28 окт 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд във Варна осъди 18-годишен младеж за противозаконно отнемане на автомобил в пияно състояние. Подсъдимият, който е ученик в чужбина, се прибрал за пролетната ваканция във Варна. На 2 април тази година той останал да нощува в дома на свой приятел, чиито родители били извън града.

Двамата младежи си приготвили храна, разговаряли и пили бира. Тъй като домакинът заспал, а подсъдимият след полунощ свършил бирата, той решил, без да го буди, да вземе ключовете за паркирания пред блока чужд лек автомобил „Рено“ и да отскочи до денонощен магазин.  След като си купил 2-литрова опаковка, той спрял да разговаря на открито с познати момичета. Именно тогава бил забелязан от преминаващ полицейски патрул да отпива от бутилката с бира, опрян на шофьорската врата. Малко по-късно служителите на реда видели подсъдимия да сяда зад волана и да потегля по улицата, затова незабавно с подаден светлинен и звуков сигнал го последвали.  При извършената проверка се установило, че младежът е правоспособен водач, но е управлявал противозаконно отнетия чужд автомобил с алкохолна концентрация от 1,73 промила. 

Младежът е с чисто съдебно минало. Той е оказал съдействие на разследващите, проявява самокритичност и признава вината си, съобщиха от пресслужбата на съда. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение той получи наказание от 5 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от 3 години. Освен това младежът беше лишен от право да управлява МПС за срок от 8 месеца. Съдебният акт е окончателен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама