Корнелия Нинова: Промяна е нашата ключова дума

23:09, 28 окт 16 / Политика 25 662 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Промяна е ключовата дума в нашата кандидат- президентска кампания. Това заяви в Шумен лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя бе посрещната с бурни овации от членове и симпатизанти на левицата в препълнената зала „Форум” на Гранд хотел Шумен. Пред събралите се граждани лидерът на БСП изтъкна, че кандидат- президентската двойка ген. Румен Радев и Илияна Йотова, е алтернативата на това, което се случва в момента в страната, а предстоящите на 6 ноември избори, са крачка към тази промяна.



„Не ни харесва това, че сегашните управляващи правят политика под външен натиск и прокарват интересите на чужди господари. Те унижиха България пред света, когато подмениха Ирина Бокова с Кристалина Георгиева в надпреварата за поста генерален секретар на ООН. Така направиха и когато удължиха санкциите срещу Русия, без да чуят гласовете на производителите ни, които са губещи. Не одобряваме и това, че Борисов отиде на среща с Ердоган и след това излезе с предложението да паднат визите за турските граждани в ЕС, без Турция да изпълнява условията за това”, обясни Корнелия Нинова и добави, че от БСП настояват правителството да отмени веднага постановлението, с което се предвижда да се заселват трайно бежанци и мигранти в България. Лидерът на столетницата категорично заяви, че не застава зад евродепутатите от БСП, които са подкрепили спорната резолюция на Европейския парламент за насърчаване на миграцията от трети страни към Европа.



Решението на правителството да се дава стипендия в размер на 30 евро за ромско дете с успех 3.50, тя определи като дискриминация към учениците, които са от друг етнически произход. По думите и, чрез тези пари се прави опит да се купят гласове за предстоящите избори.

Корнелия Нинова бе категорична, че ще направят всичко възможно, за да попречат на манипулирането и фалшифицирането на предстоящия вот.

„В парламента подписахме споразумение за честни избори с различни неправителствени организации и такива, които са регистрирани в ЦИК и ще имат наблюдатели и застъпници. Ще се срещнем с международните наблюдатели на ПАСЕ, за да обсъдим и с тях изборния ден и да гарантираме честността на гласуването. Във всяка област на страната сформираме и екипи за паралелно преброяване”, обяви тя и изтъкна, че последните резултати от социологическите проучвания показват, че ще има балотаж между кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева и ген. Румен Радев.



Според нея, най- голям плюс  в полза на кандидатурата на ген. Радев за президент, е досегашната му професионална кариера, тъй като той се е издигнал благодарение на качествата си до командир на Военновъздушните сили, но е имал характер и е подал оставка от поста, когато е станало ясно, че в охраната на небето ни ще участват и чужди самолети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама