Нови исторически заглавия представиха в Русе

09:27, 29 окт 16 / Култура 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионална библиотека „Любен Каравелов” беше домакин на среща с представители на известното българско издателство „Тангра ТанНакРа”.

Новата книжна продукция на издателството - научни трудове, нови изследвания и издателски проекти, представи г-н Димитър Димитров – съпредседател на Общобългарска фондация „ТАНГРА ТанНакРа”. Сред най-новите заглавия на издателството на книжния пазар са: „Булгарика - Ираника“, „Атанас Буров – живот за България“, “Българи и турци“, „Българите мохамедани – лъжи и спекулации. Първа част“, Календар за 2017 г. на тема: „Чужди извори за българската история“ и др.

Димитър Димитров запозна аудиторията с бъдещите планове на „ТАНГРА ТанНакРа”, в които е включено и мащабно изследване за богомилите и масоните в България на български и английски език. В каталога на издателство „Тангра ТанНакРа” интерес представляват поредиците „България: Пътеводители“ и „Подбрани извори за българската история“. Интерес представлява и поредицата „Българската вечност“, в която са издадени книгите на автори като Тодор Чобанов, Йордан Вълчев, Николай Овчаров, Димитър Овчаров, Андрей Пантев, Александър Фол, Марко Семов, Петър Добрев и др. 

На срещата присъстваха русенски историци, изследователи, краеведи и любители на интересното историческо четиво.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама