Оставиха в ареста мъж, заплашвал с убийство старозагорски професор

10:00, 29 окт 16 25 593 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянна мярка „задържане под стража” постанови Окръжен съд Стара Загора  за 57-годишния В.И. Той е обвинен за престъпление – опти за убийство по чл. 115 от Наказателния кодекс, затова, че на 09.03.2016 г. в землището на Стара Загора,  местност „Върти прах”, е направил опит умишлено да умъртви другиго – Г.Б. на 63 години.

На 9 март в 20,27 часа в Областна дирекция на МВР–Стара Загора е получено съобщение от 63-годишен старозагорец, който заявил, че около 20,15 часа, в местността „Върти прах”, неизвестно маскирано лице го е причакало в двора на вилата му и възпроизвело изстрел с пистолет. След като не го улучило, лицето му нанесло няколко удара в областта на главата с дръжката на пистолета и избягало в неизвестна посока.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за опит за убийство.

В периода от 09.03.2016 г. до 27.10.2016 г. са проведени голям обем оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия, в резултат, на които е установен извършителят на деянието – В. И., на 57 години от Стара Загора.

Според неофициална информация опитът за убийство е срещу проф. Георги Бързев от Тракийския университет в Стара Загора, а причината е свързана с претенции около Конната база на Университета в Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама