Инженер от Европейската космическа агенция презентира в Пловдив изследване на Космоса

10:14, 29 окт 16 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Планетариума в Природо-научния музей в Пловдив ще започне срещата на инженерът от Европейската космическа агенция (ЕКА) Реймънд Хуувс днес от 16,30 часа. Той е отделил 30 минути от програмата си в Пловдив, като е готов да отговори на въпросите, свързани с научните операции на кораба "Розета", изстрелян от ЕКА и само преди месец приключил мисията си до кометата "67 Р Чурюмов-Герасименко".

Реймънд Хуувс е инженер по научни операции на космическия кораб "Розета". Той участва и в екипа, приземил кораба на повърхността на кометата 67Р преди няколко седмици.

В 17.00 часа в  Планетариума на Регионален природонаучен музей - Пловдив на ул. "Христо Г. Данов" 34 ще се включи в специална презентация. Тя ще включи и представяне на изследователски мисии, по които гост-лекторът от Европейската космическа агенция е работил - Венера Експрес (Венера) и Бепи Коломбо (Меркурий).

Ще се представят детайли от планирането, възникналите в процеса на мисията "Розета" трудности и грандиозния финал, настъпил на 30 септември. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама