МВР-Плевен изготви план за опазване на реда в деня на изборите

10:17, 29 окт 16 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във връзка с предстоящите избори на 6 ноември  Областната дирекциа на МВР-Плевен е изготвила план за дейността на структурите звена  за гарантиране на сигурността и противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, съобщава сайтът на дирекцията.

В Областната дирекция на МВР и Районите управлен ия са сформирани оперативни щабове. Щабът поддържа връзка с всички поделения на МВР на територията на област Плевен и с всички организации, които имат отношение към вота.

Съвместно с прокуратурата и ДАНС са набелязани конкретни мерки за гарантиране на честен и безпристрастен вот. Създадена е оптимална организация за получаване и отработване на сигнали за нарушаване на обществения ред, включително и при нарушения, свързани с изборния процес, се казва още в съобщението.

Полицейските служители са длъжни да извършат незабавни проверки по всеки постъпил сигнал.

От 12 часа на 27 октомври в МВР работят открити линии за получаване на информация от граждани. На тел. 982 2232 и факс 982 5646  ще се приемат сигнали, свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес.

Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на откритите линии. Подадените информации ще бъдат записвани, съобщават още от местната дирекция на МВР.

От там напомнят, че в деня на вота в изборните помещения няма да бъдат допускани въоръжени или в нетрезво състояние граждани или употребили упойващи вещества и носещи обемисти и съмнителни предмети.При необходимост полицейските служители ще извършват проверки на граждани с цел недопускане внасянето на опасни предмети в избирателните секции.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама