Запознават пловдивчани с правата на пациентите и с делата за лекарски грешки

10:20, 29 окт 16 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правата на пациентите, защита и достъп до здравна информация, както и различни аспекти на делата за лекарски грешки, са част от темите на семинара по медицинско право, който е организиран от Адвокатска колегия – Пловдив днес в хотел „Марица“. Лектор на мащабното събитие ще бъде Изпълнителният директор на Националния консултативен център по медицинско право – адвокат Мария Шаркова. До момента над сто души са заявили участие в семинара, като сред тях са не само адвокати от Пловдив, но и юрисконсулти, лекари и други професионалисти, работещи в сферата на здравеопазването.

Огромният интерес към семинара се дължи основно на факта, че ще бъдат обсъдени много практически въпроси, които интересуват специалистите в тази област, както и квалификацията на лектора – Мария Шаркова, която има опит в консултирането на лечебни заведения, лекари и пациенти по различни въпроси в областта на правото и здравеопазването, категорични са медици от няколко болници в Южна България.

В рамките на семинара днес ще бъдат разгледани въпроси като: какво представлява медицинската документация, как се попълва и разчита; какви са спецификите на делата за лекарски грешки и какви извънсъдебни способи са възможни за решаването им извън съдебната зала; кога информираното съгласие действително е информирано. Семинарът ще започне в 9.30 часа и ще продължи цял ден, поради голямата аудитория и разнообразните въпроси, които ще се обсъждат. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама