Служебното куче Джони обира симпатиите на детските полицейски управления

11:35, 29 окт 16 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служебното куче Джони и неговият водач старши полицай Георгиев гостуваха на детските полицейски управления в ОУ „Добри Чинтулов“ във Варна и СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Белослав. Джони демонстрира своите умения на полицейски служител, изпълняваше стриктно командите, а накрая позволи на децата да го погалят и да си направят снимки с него.

Срещите са само част от дейността на осемте детски полицейски управления във Варненска област, която от началото на октомври навлезе в активна фаза, съобщиха от областната дирекция на МВР. Младежите доброволци от БЧК продължиха обучението на децата от ОУ „Васил Априлов” и ОУ „Георги Сава Раковски” по темите „Фрактури и измръзвания” и „Кръвоспиране”. А децата от ОУ „Св. Климент Охридски” в с. Изворско и ОУ „Иван Вазов” в Провадия се запознаха с активистите от БМЧК и с темите, по които ще работят с тях.

С първите два урока по детска полицейска лична защита успешно се справиха учениците от ОУ „Панайот Волов” в кв. „Виница“. Техни ръководители бяха старши инструктури от сектор „Специализирани полицейски сили” и ЦСПП – Варна, при Академията на МВР.

В област Варна има осем детски полицейски управления, открити в училищата: ОУ „Васил Априлов”, ОУ „Георги Сава Раковски”, ОУ „Добри Чинтулов”, СУ „Св. св. Кирил и Методий” в гр. Белослав, ОУ „Панайот Волов” в кв „Виница”, СУ „Васил Левски” в гр. Девня, ОУ „Иван Вазов” в гр. Провадия и ОУ „Св. Климент Охридски” в с. Изворско.

Програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й е дело на междуведомствена експертна работна група, в която участват представители на МВР, Министерството  на образованието и науката, Министерството на правосъдието, Българския младежки червен кръст, Българската православна църква, Българския туристически съюз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама