ФК „Дунав“: Футболът е повече от „само игра“, но понякога е добре емоциите да остават само на терена

13:00, 29 окт 16 / Спорт 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Декларация от името на ръководството на ФК „Дунав“ Русе благодари на русенската публика за безрезервната подкрепа, но напомня, че макар и футболът в много аспекти да е повече от „само игра“, е по-добре понякога да остане само в рамките на терена.

Затова и управата на „драконите“ призовава своите фенове да продължат да демонстрират безрезервната си подкрепа към своите любимци, но „по начин присъщ за представители на града на първите неща в България, за града, от който в България започват почти всички добри европейски и световни примери и практики“.

„Нека да не позволяваме емоциите да ни водят в грешна посока. Защото те невинаги са най-добрият съветник!“, пише още в декларацията.

В тази връзка от УС на русенския клуб изказват съжаление, че емоциите от футболната битка на терена са създали излишно напрежение по трибуните и изразяват надежда до завършване на ремонта на Градския стадион в Русе това да не попречи на възможността да домакинстват на едно от най-добрите съоръжения у нас - „Лудогорец Арена“.

Ето и пълният текст на декларацията:

Уважаеми приятели, любители на Цар футбол от Русе,

Ръководството на „Дунав“ благодари на всеки един от Вас за безрезервната подкрепа, която оказахте и продължавате на оказвате на „Драконите“ през последните месеци.

Вие сте на всеки мач и подкрепяте „Дунав“, независимо от мястото и времето. Така, въпреки че Нашият отбор по независещи от нас причини все още няма истинско домакинство, на Нашия Градски стадион в Русе, Вие доказвате, че футболът в Русе е жив.

Футболът сам по себе си е игра, дори и повече от игра в немалко аспекти, но съперничеството между два отбора на терена, трябва да си остане на терена.

Не можем да не отбележим в тази връзка, че в този труден за всички Нас момент, докато Нашият дом, Градският стадион в Русе, придобие необходимия вид, за да покрие изискванията на БФС за провеждане на срещи от Първа лига, футболистите на „Дунав“ имат шанса да играят на едно от най-добрите съоръжения у нас.

Затова не можем да не благодарим на ПФК „Лудогорец 1945“ за възможността, която ни предоставя. В тази връзка изказваме и своето съжаление за излишното напрежение, породено от емоционалните моменти в течение на футболната битка на терена във вечерта на 28 октомври. Изразяваме и надежда, че въпреки емоциите на и около терена, които от една страна за радост, но от друга - за съжаление, са присъщи на родната футболна действителност, ще можем да разчитаме на сътрудничеството си в този аспект до края на 2016 г.

С оглед на стартиралите ремонтни дейности на Градския стадион в Русе, се надяваме още с началото на Новата 2017 година „Дунав“ да може да домакинства в своя Дом, където и когато повече русенци ще могат да се насладят истински на историята, която творят „Драконите“ със своето завръщане в елита след 25-годишна пауза.

Затова дотогава, независимо от трудностите, провокациите и каквито и да е други фактори, Ние трябва да продължим своята подкрепа . Задължени сме пред Русе и изстрадалият футбол в Русе.

Трябва обаче да правим това по начин, присъщ за града на първите неща в България, за града, от който в България започват почти всички добри европейски и световни примери и практики. Нека да не позволяваме емоциите да ни водят в грешна посока. Защото те невинаги са най-добрият съветник!

Защото само по този начин, заедно с неуморната работа на треньорите и футболистите, „Дунав“ ще продължи да доказва с всеки изминал мач, че отново е исканият от всички нас незаобиколим фактор в родния елит. Такъв, какъвто бе и допреди 25-30 години. Такъв, какъвто може да продължи да бъде със съвместните усилия на ВСИЧКИ НАС.

                                                                                                                             УС на ФК „Дунав“ Русе

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама