2-ма остават в ареста и 2-ма на свобода за обира в хасковската поща /звук/

17:03, 29 окт 16 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама задържани под стража и двама освободени под парична гаранция от по 5 000 лв. Това е равносметката от делото за мярка за неотклонение по казуса с обира на хасковската поща, който бе извършен през юни. Тогава неизвестни задигнаха 1.8 млн.лв., които бяха за пенсии.

Преди ден от прокуратурата в официално съобщение информираха, че задържани по случая са Красен Кънчев – Красивия и шефът на охраната на пощата Тихомир Мавродиев. Двамата остават в ареста с най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Другите двама, Кадир Масар по прякор Катката и Александър Найденов излизат на свобода с парична гаранция от по 5 000 лв. За тях прокурорът по делото Дарина Славова не поиска да останат в килията. Катката и Александър Найденов напуснаха следствения арест към 14 часа.

От прокуратурата твърдят, че има достатъчно доказателства за групата, че е извършила обира. Както вече Topnovini.bg съобщи вчера част от доказателствата са набавени чрез специални разузнавателни средства. Освен това психолози от София са успели да „пробият“ част от задържаните, които са дали ценни насоки, твърдят наши източници близки до разследването. Иначе към момента доказателствата са събрани в 22 тома. 



Защитниците заявиха, че държавното обвинение допуска сериозна грешка.

На заседанието стана ясно, че прокуратурата разполага с анонимен свидетел и още един, който е с гриф „Строго секретно”.

Обвиняемите поискаха да бъдат пуснати с по-лека мярка за неотклонение.

С какви доказателства разполага държавното обвинение от прокурора по делото Дарина Славова в звуковия файл

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама