В Хадждимитрово възстановиха парк по програма от националната кампания за „Чиста околна среда 2016“

19:30, 29 окт 16 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С водосвет и празнична програма кметът Емил Тодоров откри променения до неузнаваемост парк „Хаджи Димитър“, съобщиха от Община Свищов.

Десетки жители на селото се радваха на прекрасната придобивка. До скоро мястото беше занемарено и отблъскващо място, което години наред не беше поддържано. Младият кмет на с.Хаджидимитрово взе присърце този проблем и върна живота в отдавна забравения парк, информират още от Община Свищов, като отчитат, че много майки с деца и възрастни хора ще намират отмора под дърветата през топлите летни дни, а в предстоящата зима малчуганите от селото ще играят на воля в обезопасената и приветлива среда. На тържественото събитие по откриването, присъстваха народният представител Евгени Стоев, кметът на Община Свищов Генчо Генчев, председателят на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, зам.-кметът Пламен Петков, секретарят на Общината Любомира Петрова и общински съветници от местния парламент.

Нивото на настроението вдигна люимият на всички Георги Мамалев, който със своите шеги и емблематични песни накара всички да се усмихнат. Председателят на Общински съвет - Свищов д-р Кристиян Кирилов припомни, че голяма част от обещанията дадени от Емил Тодоров в предизборната кампания на 2015 г. вече са факт. Д-р Кирилов каза, че с подкрепата на национално ниво и подкрепата на кмета Генчев на местно, нещата се получават и постепенно всички дадени обещания ще бъдат факт. Той благодари на Евгени Стоев за това, че като народен представител винаги се е отзовавал във всяка нужда, подкрепяйки идеите и местните инициативи. Евгени Стоев от своя страна каза, че винаги с удоволствие подкрепя благородни каузи, а най-много се радва когато има видими резултати от положения труд и се работи в интерес на гражданите.

След официалните приветствия, отец Антон благослови всички дошли на откриването, а млади девойки в български народни носии раздадоха от осветените погачи за здраве.

След като тържествено беше прерязана лената, първи в парка влезе най-малкият представител на село Хаджидимитрово Божидар, който със своя брат Петър веднага се насочиха към дървената катерушка във вид на мотор. Слънчевото време беше в унисон със слънчеввите усмивки по лицата на хората, които се радваха на новооткрития парк „Хаджи Димитър“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама