„Мултиполис „Знание”: Платформа за споделяне на ресурси и информация” стартира в Русе

20:12, 29 окт 16 / Култура 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионална библиотека „Любен Каравелов” - Русе стартира работа по проект на тема „Мултиполис „Знание”: Платформа за споделяне на ресурси и информация”.

Той се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот” и в изпълнение на договор с Министерство на културата. Партньори на Русенската библиотека са Народно читалище „Пробуда – 1901 г.”, с. Николово и Народно читалище „Просвета – 1928 г.”, гр. Мартен.

Основната цел на проекта е подобряване на обществената информираност и осведоменост за динамично включване на общността в местни и регионални инициативи чрез изграждане на Мултиполис „Знание” – платформа за генериране на ресурси в областта на културата, науката и образованието.

Изградената в рамките на проекта платформа предоставя динамичен, увличащ сайт с инструменти за проучване на потребителските нагласи, събитиен календар, новинарски модул, видеосподеляне на вдъхновяващи истории, комуникационен център, уникални дигитални колекции, и онлайн разплащане.

Дейностите по проекта са насочени към решаване на предварително установени в проучване проблеми на местната общоност и са насочени към хора в активна възраст с фокус младежи, публични, частни и неправителствени организации в областта на културата, науката и образованието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама