БСП в Пловдив предлага подписване на споразумение за честни избори

05:45, 31 окт 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният съвет на БСП Пловдив кани всички политически сили и граждански организации да подпишат споразумение за провеждане на честни избори за президент и вицепрезидент на Република България. Председателят на Областен предизборен Щаб на „червените“ Георги Търновалийски казва, че политическата демокрация и нейните принципи, както и Конституцията на Република България съвсем ясно показват на какви основи трябва да се  провеждат избори.  

„В последните години сме свидетели на опорочаване на изборния процес, на масови фалшификации и  манипулации, които подменят вота на българите. Наше задължение е да гарантираме правото им да гласуват свободно и да бъдат честно отчетени резултатите“, заявява още Търновалийски. 

Потвърждение за участие в общите усилия за запазване честността на изборите и гарантиране правото на българските граждани да гласуват свободно и да бъдат честно отчетени резултатите  от тях са потвърдили от партиите  „Екогласност“,  Движение за социален хуманизъм,  ЕСИ, Съюз на комунистите в  България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама