Хасковлия блъсна с БМВ полицай, спецакция за дрога в Свиленград

06:58, 31 окт 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж и жена от Хасково са задържани в РУ Свиленград. На 29-ти около 13,30 часа, на ул. „Ген. Скобелев” в града, служители на управлението са извършили проверка на лек автомобил БМВ, шофиран от 31-годишен мъж. Водачът умишлено е предприел маневра „потегляне”, за да осути полицейската проверка, при което е ударил намиращият се на пътното платно полицай, след което е продължил движението си и се е блъснал в задната част на спрял служебен автомобил Опел Вектра и в метален парапет на мост над реката в индустриалната зона на града.

При проверката на БМВ-то, в което се е возила и 21-годишна хасковлийка са намерени 508 грама зелена листна маса, реагираща на марихуана. Последвало е претърсване в жилището й на улица „Славянска” в областния град. От него са иззети още 2 грама канабис, 1 грам метаамфетамин и 2 грама амфетамин.

Работата по случая продължава, двамата са задържана в срок до 72 часа по образуваното следствено дело. Пострадалият полицай е с фрактура на лицева скула и комоцио. Настанен е в хасковската болница без опасност за живота.

В хода на същата операция са задържани още трима мъже на 44г, 36г и 48г. Проверка на имот в село Димитровче, стопанисван от първия е довела до откриване на 2 кг суха зелена листна маса – канабис.

Тримата са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама