Съдия Елена Тодорова проваля присъда по любимата тема на Бойко Борисов

07:41, 31 окт 16 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдия Елена Тодорова от Районен съд Свиленград забави мотивите по дело за безакцизни цигари една година и затова втората съдебна инстанция се принуди да намали присъдата от една година затвор на 4 месеца. „Необоснованото забавяне от година представлява изключително смекчаващо отговорността обстоятелство“. Това са записали 3-ма окръжни съдии по дело № 381 /2014г. , които иначе смятат, че ефективно наказание от 1 година е справедливо.

Проверката ни установи, че немарливото изпълнение на задълженията си е отново в досието на съдия Елена Тодорова. Topnovini.bg в поредица от материали миналата седмица разкри, че редовата съдийка бави изписването на дела. Галя Георгиева от ВСС в прав текст пък заяви, че Елена Тодорова не е осчетоводявала касови ордери, антидатирала е съдебни актове, не е поддържала и книгите на съда в изряден вид и др.



По НОХД № 381/2014 г., става дума за жена, която е била заловена на 19 май 2014 г на автомагистрала „Марица“ край Свиленград, като пътник в автобус, че пренася 570 кутии цигари без бандерол на стойност 2 945. 90 лв. Както е известно темата за цигарите без бандерол е сред любимите на министър председателя Бойко Борисов.

Елена Тодорова, която по-късно става причина за провала на присъдата, я осъжда на 1 година затвор при строг режим на изтърпяване.

Подсъдимата обжалва наказанието си в законния срок. Това е било сторено на 12 февруари 2015 г. Окръжните съдии отварят папките обаче година по-късно, на 3 февруари 2016 г. Закъснението е заради Елена Тодорова, която за пореден път не си е свършила работата, т.е не е намерила време да изпише мотивите. Така тя постъпва и с множество други дела. Topnovini.bg ще продължи да изнася скандалните факти.

Защо и коя е причината за такова огромно забавяне, макар че законът изисква мотивите да се изписват до месец, няма яснота. Още повече, че Елена Тодорова, която е със съмнителна професионална репутация, отказва коментар винаги.

Така за 3-членния съдебен състав от втората инстанция не остава нищо друго да направи по дело № 70/ 2016 г., освен да намали присъдата на 4 месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама