БК Шумен победи като гост Академик Варна с 83:69

10:20, 31 окт 16 / Спорт 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БК Шумен победи като гост Академик Варна с 83:69, записвайки втора поредна победа в шампионата на А група, съобщиха от клуба.

Двубоят започна много нервно и за двата отбора. До средата на първата четвърт съперниците си бяха разменили едва 4 коша, три от които в сметката на гостите, които поведоха със 7:2. До края на четвъртта двата тима си размениха по няколко коша, но Шумен се оказа по-настойчив и се оттегли с преднина от две точки – 16:14.

С две успешни стрелби на Янко Янков, Васил Михайлов и тройка на Миро Денчев започна втората част, като нашият тим поведе убедително с 25:14. Мачът обаче влезе в равностойно русло и отборите си разменяха успешни атаки, за да поддържат разлика от 10 точки. Двата тима се оттеглиха на почивка при преднина от 11 точки за Шумен.

Второто полувреме започна добре за БК Шумен и нашите отвориха преднина от 17 точки. Във средата на третата част, обаче Академик се съвзе и съкрати преднината до едва 6 точки. В самият край на частта се разигра новият играч на БК Шумен Васил Михайлов, който отбеляза 2 безответни коша и преднината бе върната до 11 точки.

Последната четвърт повтори сценария на третата – Житарски и Савов върнаха преднината на Шумен до 5 точки, но отново както в предния двубой силна игра на Мирослав Денчев и 7 поредни негови точки, върнаха преднината на Шумен до 12. Последваха още две тройки на шуменци – точни бяха Янчев и Станков, което окончателно пречупи домакините и до края двубоят се доиграваше. Двамата треньори пуснаха в игра резервите, които оформиха крайното 83:69 в полза на БК Шумен.

За втори пореден мач най-полезен за шуменци бе Васил Михайлов, който постигна коефициент 39 – 24 точки, 13 борби и 3 асистенции. Янко Янков изигра страхотен мач и оформи коефициент 25 – 21 точки, 4 борби и 5 асистенции. Андрей Иванов отново доминираше подкошието с 23 борби. Пореден добър мач и за Мирослав Денчев, който допринесе с 10 точки, 6 борби и 6 асистенции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама