За трета поредна година връчиха наградите "Посланик на свободния дух в моето училище"

12:21, 31 окт 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес на тържествена церемония в зала "Европа" на Доходното здание бяха връчени наградите от конкурса „Посланик на свободния дух в моето училище“, организиран от Общинска фондация „Русе - град на свободния дух“ и BH Културен център. 

В навечерието на един от най-българските празници – Деня на будителите, екипът на фондацията фокусира вниманието върху учителите в Община Русе, с убеждението, че именно те че именно те трябва да са будителите в съвременното общество, и даде възможност на учениците да излъчат своя фаворит сред преподавателите, достоен за званието „Посланик на свободния дух“. 

Приветствие към гостите на събитието отправи зам.-кметът по Европейско развитие и председател на фондация „Русе – град на свободния дух“ д-р Страхил Карапчански. Той заяви, че една от целите на фондацията е да идентифицира „лицата на Русе“, хората, които популяризират града ни на национално и международно ниво и са пример за подражание, а в това число са и учителите.  Той отново обърна внимание на важната роля, която учителите имат в пълноценното израстване на децата, и благодари на всички за тяхната неуморна работа. Д-р Карапчански изтъкна и амбициите Русе да се превърне в град на знанието до 2025 г. 

Отличените тази година учители са: 

- Ралица Рачева, от ПГИУ "Елиас Канети" - Ива Пашева, Спортно училище - Цветелина Цветанова - СУПНЕ "Фридрих Шилер" - Ценка Йорданова - ПГТ "Иван П. Павлов"

Сред номинираните бяха още 13 преподаватели от различни русенски училища, които получиха отличия за своята работа и признателността на децата, които са ги номинирали. 

Конкурсът се провежда по инициатива на Фондация „Русе – град на свободния дух“ с подкрепата на ВН-социален проект на Еконт и е посветен на Деня на народните будители. Според регламента му ученици от всички училища на територията на община Русе имаха възможност да предложат  преподавател, който според тях е достоен да бъде отличен със званието „Посланик на свободния дух“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама