15- години затвор за плевенчанин, извършил грабежи и опит за изнасилване

13:19, 31 окт 16 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С присъда от 26.10.2016 г.Плевенският окръжен съд призна за виновен 48-годишния Н.М.М, обвинен в грабеж и опит за изнасилване, съобщи пресцентърът на съда. На рецидивиста е наложено наказание от 15 години затвор при първоначален строг решжим.

На 30 август миналата година в местността „Стража 2“  край Плевен, при условията на опасен рецидив, отнел чужда движима вещ – сумата  40 лв. от владението на 87-годишна жена, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила. 

В същото време  той се опитал да изнасили жената, като деянието е останало недовършено по независещи от него причини /оказана съпротива от жената/. За кражбата наложеното наказание е 11 години лишаване от свобода , а за опита за изнасилване е 15 .

На същата дата във вилната зона, при условията на опасен рецидив, Н.М.М. отнел чужди движими вещи– раница, анцуг, кофа, овощарски трион, чадър,  цигари, запалка, мъжки колан и 6 кг. десертно грозде, всичко на обща стойност 51,80 лв., от владението на мъж  от Плевен. Присъдата за това престъпление е 5 години лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор.

Съдът е определил едно общо най-тежко наказание в размер на 15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване в затвор.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама