МВР ще работи извънредно преди изборите, ще издава временни документи

13:57, 31 окт 16 25 187 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хората, които не притежават валидни документи за самоличност, също ще могат да упражнят правото си на глас в деня на изборите, съобщиха от пресцентъра на МВР. За целта звената в министерството, занимаващи се с издаването на документи, ще работят извънредно до края на седмицата.

От утре (1 ноември) до събота включително службите ще работят от 08.30 до 17.00 ч., а в деня на изборите (6 ноември) - от 08.30 до 19.00 ч.

С това МВР цели да улесни гражданите, които нямат издадена лична карта, защото са я изгубили, била им е открадната или е с изтекъл срок. На хората, които вече са подали заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването ѝ или ще бъде издадено удостоверение, че са в процес на подмяна на документа.

За да бъде издадено въпросното удостоверение, е необходимо гласоподавателите лично да поискат това в районно управление на полицията. От МВР уточняват, че за гласуването на президентските избори и за референдума се издава едно общо удостоверение, а за частичните избори за кметове, каквито ще има на няколко места в страната, се издават отделни удостоверения.

Ако се стигне до втори тур на президентските избори, ще се издават нови удостоверения от 8 ноември, като процедурата ще е същата както за редовния вот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама