Разбиха престъпна група за трафик на жени между България и Германия (снимки)

14:49, 31 окт 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българска организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация е разкрита при съвместна операция на ГДБОП и германската полиция, съобщиха от пресцентъра на специализираната прокуратура и МВР. Жертвите са били набирани у нас и изпращани на сутеньори в Берлин.



Четирима участници в групата са с повдигнати обвинения. Трима от тях са задържани на 25 октомври при специализирана операция, осъществена едновременно в България и Германия. У нас тя се е провела в Шумен, Търговище, Видин, Плевен, Ловеч, Русе, Разград, Пловдив, Пазарджик и Смолян.



Лидерът на групата е задържан в Пазарджик след издадена в Германия европейска заповед за арест. Предстои той да бъде предаден на германските власти.

Обвинения са повдигнати и на друг участник в групата, който в момента изтърпява присъда в български затвор, осъден по друго дело.

В Берлин са задържани още двама българи, които имат повдигнати обивнения в Германия.



Германската полиция е извършила претърсвания и изземвания в две нощни заведения и няколко адреса. Оттам са иззети компютърни конфигурации, мобилни телефони, наркотици и документи, доказващи престъпната дейност на групата. При обиските в България пък са открити и иззети документи, лаптопи, флаш памети, мобилни телефони, SIM карти, златни бижута и други доказателства.



След претърсвания и изземвания в две нощни заведения и на няколко адреса, в Берлин са задържани още двама българи от групата, на които местната прокуратура е повдигнала обвинения. Разпитани са и множество свидетели.



Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама