Трима изявени русенски младежи бяха отличени с наградата "Русе 21 век"

14:57, 31 окт 16 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На кратка церемония днес в сградата на Община Русе бяха връчени наградите "Русе 21 век". Наградата е учредена за насърчаване на изявени ученици и студенти от русенски учебни заведения на територията на Община Русе, и се връчва ежегодно в Деня на Народните будители, 1 ноември. Тя бе връчена от кмета на Община Русе Пламен Стоилов, а на събитието присъстваха още зам.-кметът от Иван Григоров, директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова, председателят на Общински съвет чл.-кор. проф. Христо Белоев, както и преподаватели от русенски училища. 

За наградите бяха номинирани общо 9 русенски ученици и студенти, като оценяващата комисия е отличила трима от тях. Кметът Стоилов увери, че всички номинирани, не само спечелилите, са изключително изявени младежи, с множество участия и награди в национални и международни първенства и олимпиади. 

Наградените тази година са:

- Александър Събев, ученик 12 клас в Националното училище по изкуствата - Преслава Градева - ученичка 12 клас в СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ" - Мирослав Маринов - студент 3 курс в Русенския университет, специалност "Компютърни технологии"

Кметът Пламен Стоилов връчи наградите лично на всеки един от тях, и им пожела никога да не намалят темпото на своите амбиции. "В момента вие градите бъдещето, и ние винаги ще ви подкрепаме във вашите начинания", заяви градоначалникът. Той изказа благодарности и на техните учители - съвременните будители на България, и увери, че политиката на Община Русе ще продължава да бъде насочена към развитието на младите хора и тяхната реализация. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама