Ново признание за работата на "Имидж" - Русе

14:58, 31 окт 16 / Спорт 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
20 медала и 2 златни купи заслужи отборът на СКСБ „Имидж - Русе” на финалите на Държавното първенство по скокове на батут, двоен мини батут и акробатична пътека, които се проведоха в Сливен и Ямбол от 27 до 30 октомври т. г.

В него взеха участие над 300 състезатели от 17 клуба от България и Гърция. Ямбол и Сливен бяха с по два клуба, като имаше още представители на Кюстендил, Русе, Стара Загора, Димитровград, Благоевград, Бургас, София, Плевен, Търговище, Габрово, Солун, Кардица и Трикала. Организатор на спортното мероприятие бе Българска Федерация Скокове Батут и клубът домакин – „Космос” със съдействието на Община Ямбол и ММС.

Спортен клуб скокове батут „Имидж - Русе" с треньори Станислав Стоянов, Иржи Галинов и Елмира Мандажиева участва с 12 състезатели.

На "двоен мини батут" със злато се окичиха Калоян Петров и Емилия Великова, сребрто - Радостин Мицов и Георги Басарбовски и бронз - Максим Ангелов.

На "батут синхрон" злато заслужиха - Димитър Георгиев, Максим Ангелов, Десислава Манолова, Калоян Петров и Георги Басарбовски, а бронз - Кристиян Георгиев, Радостин Мицов, Емилия Великова и Кристина Петкова.

На "батут индивидуално" златен медал спечели Антонио Бончев; сребърен - Десислава Манолова, Емилия Великова и Радостин Мицо и бронз - Максим Ангелов и Калоян Петров.

В крайното отборно класиране на първенството СКСБ „Имидж - Русе” завоюва две златни Купи в дисциплините скокове на двоен мини батут и батут-индивидуално и синхрон.

Всичко това идва след много упорита работа, много хвърлена пот през годината, лишенията в личен и семеен план на треньори, състезатели и родители, отбелязаха по този повод от клуба.

Във връзка с второто домакинство на България за провеждане на световно първенство по скокове на батут през м. ноември 2017 г. в гр, София до края на тази година предстои определянето от БФСБ на разширения състав на националният ни отбор. В него от русенския клуб за наблюдение и с потенциални възможности за включване са 7 състезатели - Антонио Бончев, Калоян Петров, Димитър Георгиев, Георги Басарбовски, Радостин Мицов, Емилия Великова и Максим Ангелов.

Личният треньор на Десислава Манолова, Станислав Стоянов подготвя индивидуални планове за тренировки на състезателите през 2017 г. Манолова е национален състезател в дисциплините батут индивидуално и синхрон, а Стоянов е помощник треньор на националите ни.

Българска Федерация Скокове Батут предвижда провеждането на минимум пет двадесет дневни тренировъчни лагера за националните състезатели през 2017 г. Една от възможностите е те да бъдат в гр. Русе в тренировъчната зала на „Имидж” на ул.”Цветница” №6 СК „Локомотив”.

Последното участие за тази година на състезателите от СКСБ ”ИМИДЖ-Русе” е на 05 и 06 ноември в международния турнир „Дунавска Перла” гр. Русе, зала „Булстрад Арена” по повод определянето на Русе за европейски град на спорта за 2016 г.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама