Полицай от Русе с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост

15:28, 10 мар 17 25 396 Шрифт:
Автор:

Окръжна прокуратура - Русе внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на полицай, съобщиха от Обвинението днес.

К. А. е превлечен в качеството на обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост. Случаят е свързан с пътен инцидент на булевард „България“ от 20 февруари, при който загина 33-годишна жена.

Прокуратурата счита, че са налице всички законови предпоставки за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на обвиняемия.

Отчетено е, че К. А. е привлечен като обвиняем за престъпление, за което закона предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 6 години. Събраните досега доказателства по делото сочат, че съществува реална опасност той да извърши друго престъпление и да се укрие.

Освен това се взема предвид, че поведението на обвиняемия, който е служител на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР –Русе, при извършване на престъплението и непосредствено след него разкрива пълно несъобразяване с установения правов ред и норми на поведение.

Събраните доказателства сочат, че той е управлавал моторното превозно средство под влияние на алкохол, не е предприел каквито и да е действия за спиране на превозното средство и за оказване на помощ на пострадалата и е опитал да напусне произшествието. Въпреки, че е успял да излезе от автомобила си и е бил без наранявания, не е уведомил Спешна помощ и органите на МВР за настъпилото ПТП, а е предприел действия по укриване на намиращи се в него вещи, след което се е върнал в катастрофиралия автомобил, имитирайки нужда от помощ. Същият е отказал изпробване за употреба на алкохол и даване на кръвна проба, с което е затруднил изясняването на съществени фактически обстоятелства. Установени са свидетели - очевидци на употребата на алкохол, чиито разпит прадстои.

Смята се, че е налице и реална опасност обвиняемият да се укрие от наказателно преследване, предвид характера и тежестта на повдигнатото му обвинение, с оглед избягване осъществяването на наказателна репресия спрямо него и предвид събраните доказателства, че организира заминаването си на работа в чужбина.

Предвид изложеното, прокуратурата внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража“ спрямо лицето.

Под ръководството на прокуратурата действията по разследването продължават.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама