Нова република: Кой инсталира Ролев в дясната общност

16:04, 10 мар 17 / Политика 25 1128 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След обявяването на служителите на Държавна сигурност вчера, десните хора в Разград получиха отговори на въпросите, които чакаха отдавна. Това заяви на пресконференция днес Никола Николов, на която присъства и вторият в листата на Нова република Жоро Чобанов. Поводът за коментара му бе, че в листата с обявените агенти на бившата ДС има и кандидат от Реформаторския блок в Разград.

„Този човек не е познат на демократичната общност в нашия град и няма да го коментираме. Присъствието му в листата, оглавявана от Теодор Ролев обаче, дава отговор на въпроса защо Ролев се отцепи от нас. Защо цялата ДСБ е в Нова република, а той сам поведе листата на Реформаторския блок 2 ?”, зададе въпрос Никола Николов. Той подчерта, че десните не са заедно, защото в листата на Нова република няма доносници от ДС,  не са зависими и не могат да бъдем употребени. Той запита дали това е мисията на листата на Реформаторския блок, като подчерта, че всъщност това не е листата на РБ, а листата на Ролев. „Ролев който говори за мисия, всъщност безуспешно опитва да цепи, злепоставя и компрометира дясното”, коментира още Николов. Той припомни, че за втори път в листите на демократичните партии в Разград са били вписвани агенти на ДС. Това по думите на Никола Николов поставя въпроса зависими ли са хората от Ролев от държавни служби. „Задкулисието ли е движещата сила и мотива за поведението на Реформаторския блок в Разград или е нещо друго?”, запита още Николов.  

Снимка: Топновини

„Задкулисието ли е движещата сила и мотива за поведението на Реформаторския блок в Разград или е нещо друго?”, запита още Николов.

По думите му истината е излязла наяве, след като вчера бяха обявени доносниците. Затова  днес вече е ясно: Кой инсталира Ролев  в дясната общност;  кой иска да открадне  достойнството и гласовете на  десните хора в Разград; кой финансира кампанията  за очерняне на десните  в Разград; кой говори за  задкулисие, а шепти угоднически, когато прави сделки за сметка на общността; кой обещава награда за рушенето на дясното и спазарява заместник кметско място и служби в  администрацията в Разград.

„От надпартийното дясно обединение категорично се противопоставяме на закулисните опити да се компрометират принципи, като се заменят с договорки и  политически сделки”, каза Никола Николов. Защото според него не може да има подозрения за това, какъв е истински честният избор на десните хора.

„Вчера изяснихме много важен въпрос, който бяхме поставили още на първата сбирка на щаба. Видяхме, че цялата дясна общност в Разград е в Нова република – и  ДСБ, и СДС, и ДБГ, и БЗНС”, зави адвокат Жоро Чобанов, който е втори в листата на Нова република. Той подчерта, че листата на Ролев няма политическо съдържание. „Той сам си я направи, но в този списък от хора няма принципи, защото самата идея е безпринципна. Там фигурират хора на държавни служби, но не със собствените си имена, а с лицата на техните съпруги”, допълни той. Според Чобанов тази претенция да се представляват по този начин десните хора в Разград, всъщност отправя провокация към цялата демократична общност в града.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама