Лидерът на „Възраждане“ поиска оставката на кмета на Добрич

14:06, 31 мар 17 / Политика 25 519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов отправи чрез медиите въпрос към кмета на Добрич Йордан Йорданов кога ще си подаде оставката. Според него, такава би трябвало да е логичната политическа постъпка, предвид слабия резултат на Реформаторския блок в област Добрич, който е в пъти по-слаб от средния за страната.

Бившият директор на Регионалния исторически музей води дело срещу кмета, но заяви, че в случая не става въпрос за личен конфликт, а за принципен резултат. Още повече, че Йордан Йорданов е и областен лидер на „Движение България на гражданите“.

„Смятаме, че това е в реда на политическата логика – когато един човек загуби избори, когато получи такъв грозен електорален шамар“, заяви лидерът на „Възраждане“. Според Костадинов, оценката за резултата на Реформаторския блок в Добрич е своеобразен вот на недоверие към кмета.

В област Добрич ПП „Възраждане“ печели 1,56 % от гласовете. Резултатът за цялата страна е 1,1%, докато от чужбина е двойно по-голям – 2,1 %. „Обяснението е просто – в чужбина не се краде. И там кампанията ни е проведена по същия начин, както и тук – чрез фейсбук“, заяви Костадинов.

Той изрази надежда, че следващите избори ще са по-скоро, защото „в тази ситуация страната ни ще продължи да затъва и да затъва“. „Ние ще бъдем коректив, ще даваме предложения и ще работим за това българският избирател един ден да ни даде да управляваме България“, заяви лидерът на ПП „Възраждане“. Според него, при скорошни избори партията ще влезе в парламента и то с много сериозно представителство. „Ние ще се превърнем в незаобиколим фактор“, заяви Костадинов.

По отношение резултата на партията на Веселин Марешки „ВОЛЯ“, срещу когото Костадинов също води дело, той заяви: „Както аз, така и държавното обвинение, смятаме, че този човек трябва да лежи в затвора. Има обаче 140 000 човека в България, които искат един подсъдим, един обвиняем за сериозни престъпления да бъде в българския парламент и да ги представлява. Всеки да си носи отговорността за вота“.

ПП „Възраждане“, която обяви, че се отказва от държавната субсидия, ще изпрати писмо до Сметната палата и Министерството на финансите. „Нашето желание е по нашите сметки да не влизат пари, а да бъдат пренасочени директно. За 4 години ние трябва да получим 1,6 млн. лева - толкова, колкото е 10% от едногодишната субсидия на ГЕРБ, която е 12,5 млн. лева. Но, никой не пита какво правят ГЕРБ и БСП с парите си, ДПС или „Обединените паразити“, заяви Костадинов.

Ако се окаже, че партията не може да определя къде да отива субсидията й, ще я върне. „Нашата воля е да отиде за подкрепа на каузи, за които Българската държава не си мърда пръста и няма политики за тях – българите в чужбина, борба с демографската катастрофа, преодоляване на последиците от културната деградация в страната и т.н.“, заяви Костадинов.

Според него, партийна субсидия не трябва да има и партиите трябва да се издържат от дарения. „Българската субсидия е най-високата в целия свят – 11 лева на глас. Най-бедната държава в ЕС и една от най-бедните в Европа с най-високата субсидия. Това е изключително цинично“, посочи още той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама