Лудогорец се включва в инициатива на Европейската Клубна Асоциация

14:11, 31 мар 17 / Спорт 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският шампион Лудогорец се включва в инициатива на Европейската Клубна Асоциация. Наричана в социалните мрежи #Morethanfootball Action Week, тя повишава информираността относно социалната роля на футбола и въздействието на инвестицията в професионалните футболни футболни клубове за общността и социално отговорните дейности, съобщават от клуба.
Една от основните ценности на клуба е подкрепата на младите хора в тяхното желание за спортно, перспективно развитие и качествен живот.
Ние предлагаме емоция за всички, инвестираме в професионалното развитие, което да е достъпно за максимален брой млади хора от цялата страна и да предоставяме най- добрите условия за това, посочват от клуба.
Детско-юношеската академия на ПФК Лудогорец от месец април ще има съвсем нова спортно - техническа база. Тя ще продължава да събира деца от цялата страна, които без значение от тяхното социално положение, но с талант и желание ще имат възможност да получат професионално обучение.

Новата база на футболната академията разполага с 4 терена с естествено покритие и един терен с изкуствено покритие. Всички игрища имат осветление и дренаж. Изграден е полигон за тренировка на вратарите, тенис корт, нова спортно- административна сграда с модерни съблекални, възстановителен център, зали за обучение и кабинети за треньорите в академията.  Комплексът разполага с трибуни с 500 седящи места, а един от терените ще се използва за официални мачове на юношеските гарнитури.

Близо седмица ще продължат събитията по официалното откриване на новата база.

Част от програмата е и международният турнир, който ще стартира в неделя, 2-и април за деца. Там участват деца, родени през 2002-а година, от клубовете Цървена звезда (Сърбия), ФК Краснодар (Русия), Стяуа (Румъния) и българските Ботев (Пловдив), Левски (София) и разбира се, Лудогорец , Разград.
В свободното време от мачове, за участниците са организирани дискусонни срещи, с цел опознаване и обмяна на знания за различните държави и култури, както и нтерактивно запознаване с културно- историческото наследство на региона.

Преди финалната среща на 6-и април ще се състои и официалното откриване на разширената база на Лудогорец, както и благотворителен мач между играчи на тима и един от спонсорите.

В рамките на тази седмица Лудогорец ще организира и дни на отворените врати за всички, които искат да разгледат новата спортна база.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама