Разследват случая с отровените лешояди в Кресна

14:38, 31 мар 17 25 521 Шрифт:
Автор:

От пресцентъра на ресорното министерство информираха, че служебният министър Ирина Костова е изпратила писмо до МВР за бързо разследване и повдигане на обвинеия срещу виновните за отровени 8 птици в Кресненския пролом.

Както вече информирахме, убитите белобради лешояди са жертва на овчари, които поставят отровни хранителни примамки в района. 

Деянията, свързани с убиване на дивеч без надлежно разрешително или със забранени средства, както и противозаконното унищожаване на защитени видове, са престъпления по смисъла на Наказателния кодекс и се наказват с глоби, пробация или лишаване от свобода. 

МОСВ изпрати писмо и до регионалните екоинспекции и Дирекциите на националните паркове "Рила", "Пирин" и "Централен Балкан" да засилят охраната и контрола в защитените територии. 

При съмнения за отравяне на животни, със съдействието на полицията и съответната Областна дирекция по безопасност на храните, те трябва да вземат проба и да я изпратят за изследване, се казва в пресъобщението на министерството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама