В Пловдив започва турнир по уличния футбол, практикуван от Неймар

08:52, 01 апр 17 / Спорт 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тазгодишното българско издание на футболния турнир Neymar Jr's Five започва днес, с квалификационния турнир в Пловдив на терена Спортен Център Оптимум. Мачовете от програмата започват от 09:00 часа днес, а следващия уикенд и за първи път наред са Свищов и Разград. Отборът - победител от Националния финал ще представи България в Бразилия. Именно там, ще се проведат и световните финали през юли, 2017.

През 2016, „Комплексарите“ спечелиха софийската квалификация и Националния финал, ни изведоха в топ редиците на класацията – на пето място сред повече от 40 отбора от целия свят.

Neymar Jr's Five е нетрадиционен формат футболно съперничество, в който до момента са се включили повече от 65.000 играчи от 10 000 отбора и 47 държави. Отборът се формира от петима играча, продължава 10 минути, и е на малки терени и вратички. При всеки вкаран гол, играч от противниковия отбор напуска играта. Така, мачовете са още по-динамични и предизвикателни и доближават стила на уличния футбол, практикуван от Neymar JR в родния му град Прая Гранде в Бразилия. Участието е напълно безплатно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама